12 Mart 2021 Cuma

Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Dışı için;

  • Susam

    Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına tereyağımızı alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve şekeri ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Ardından üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Homojen bir kıvam aldıktan sonra üzerine kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun bir parçası diğerinden daha büyük olacak şekilde ikiye ayıralım, küçük olan hamuru ayrı bir kaba alalım. Daha fazla olan hamurunda üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirelim.
  • Az olan hamurumuzun üzerine kakao ve sütü ekleyerek hamurumuzu güzelce yoğuralım. Ardından üzerini streçleyelim buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Yarım saat – 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgaha alalım, tekrar toparlayıp bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım.
  • Her parçayı elimizle tezgah üzerinde yuvarlayarak birr parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde rulo yapalım.
  • Sade hamurumuzu da tezgaha alalım, toparladıktan sonra yine bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım. Bu parçaları da elimizle toparlayıp yuvarlayarak bir kenara alalım.
  • Tezgaha streç filmimizden bir parça alalım. Sade hamurumuzdan bir tanesini üzerine alarak elimizle biraz bastırarak şekil verelim.
  • Tekrardan üzerini streç film ile kapatalım. Streç filmin üzerinden hamuru oklava ile açmaya başlayalım. Hazırladığımız kakaolu ruloların boyutuna gelecek kadar dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Üzerinden streç filmi kaldırarak kenar kısmına kakaolu rulomuzu yerleştirelim.
  • Streç filmin uçlarından tutalım ve sade hamurumuzu kakaolu rulonun etrafında saralım.
  • Streç filmimizi tekrar açalım, strecin yüzeyine susam serperek hamuru tekrar streç filmin kenarlarından tutarak saralım.
  • Hamurun etrafının susama güzelce bulanması için bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım.
  • Ardından streci açalım ve hamurun üzerine elimizle bastırarak daha yassı bir şekil verelim.
  • Hamur kesme aparatı ile hamurumuzu üçgen olacak şekilde keselim.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yerleştirelim ve şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsimize alalım.
  • Kalan hamurlarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayarak şekil verelim.
  • Tüm kurabiyelerimizi tepsimize dizdikten sonra önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 18-20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alarak soğumaya bırakalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder