Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 2 yumurta (1 nin sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Susam, çörek otu, çekirdek içi vs.
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kap içerisinde malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ister susam ister ayçekirdeği koyabilirsiniz ( ay çekirdeği içi a101 de mevcut )
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 🤗.
Not : bu tariflere aynı malzemeler ile ağzında dağılan poğaçalar ve kandil simidi, tuzlu kurabiyelerde yapabilirsiniz deneyin vazgeçilmez oluyor 👌🏻
(2 ayrı yumurtanın sarılarını bir kaseye beyazlarını ayrı bir kaseye koyun kandil simidi için halklar yapıp önce yumurta akına sonra tamamen susam dolu kaseye batırın fırın tepsisine öyle dizin kızarmış tuzlu kurabiyeler içinde şekil verdikten sonra fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürüp sus ve çörek otu serpin dilerseniz ay çekirdeği içi serpin a101 de satılıyor )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder