Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6adet taze yufka
Sos için
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
İç harç için
- 1 porsiyon rendelenmiş beyaz peynir,
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 1 demet maydanoz
Üzeri için
- Artan sos
- 1 şişe soda
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çörek otu ve susam
Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
- Sos malzemelerini hepsini büyükçe bir kaseye koyarak iyice karıştırıyoruz ve bir kenara alalım.
- Peynirleri bir tabağa alarak içine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı seriyoruz ve yufkanın birini bütünce tepsinin üzerine açıyoruz.
- Sos tan her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Üzerine yufkayı elimizle parçalayıp seriyoruz.
- Üstüne sos döküyoruz. 2 yufkayı böyle yaparak seriyoruz.
- Maydanozlu peynirli içi de serpiştiriyoruz ve üzerine kalan 3 yufkayı da bir yufka bir sos dökerek bitiriyoruz.
- En alttaki yufkanın tepsiden sarkan fazlalıkları böreğin üstüne güzelce düzeltiyoruz.
- Üzerine kalan sosu döküyoruz.
- Tereyağını eritip üzerine döküyoruz(üzerine döktüğümüz tereyağ lezzetini bir kat daha artırıyor)
- En az 2 saat bekletiyoruz.
- Fırına vermeden önce dilimliyoruz ve istenirse üzerine susam ve çörek otu döküyoruz.
- 180 derece de önceden ısıtılmış fırında istediğimiz şekilde kızarınca ya kadar pişiriyoruz.
- Fırından alınca üzerine temiz bir örtü kapatalım kurumasın diye sonra servis yapıyoruz ☺️ su böreği tadında çok nefis bir börek denemenizi tavsiye ederim 👌 👌 afiyet olsun 🌹.
Not:içine kabartma tozunu mutlaka ekleyin pişerken çok güzel kabarıyor içi çok güzel pisiyor. Birde sodayı döktükten sonra bayağı uzun süre bekletmek önemli ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder