10 Mart 2021 Çarşamba

Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi

 

Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6adet taze yufka

Sos için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardak yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

İç harç için

  • 1 porsiyon rendelenmiş beyaz peynir,
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için

  • Artan sos
  • 1 şişe soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çörek otu ve susam

    Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  • Sos malzemelerini hepsini büyükçe bir kaseye koyarak iyice karıştırıyoruz ve bir kenara alalım.
  • Peynirleri bir tabağa alarak içine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı seriyoruz ve yufkanın birini bütünce tepsinin üzerine açıyoruz.
  • Sos tan her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Üzerine yufkayı elimizle parçalayıp seriyoruz.
  • Üstüne sos döküyoruz. 2 yufkayı böyle yaparak seriyoruz.
  • Maydanozlu peynirli içi de serpiştiriyoruz ve üzerine kalan 3 yufkayı da bir yufka bir sos dökerek bitiriyoruz.
  • En alttaki yufkanın tepsiden sarkan fazlalıkları böreğin üstüne güzelce düzeltiyoruz.
  • Üzerine kalan sosu döküyoruz.
  • Tereyağını eritip üzerine döküyoruz(üzerine döktüğümüz tereyağ lezzetini bir kat daha artırıyor)
  • En az 2 saat bekletiyoruz.
  • Fırına vermeden önce dilimliyoruz ve istenirse üzerine susam ve çörek otu döküyoruz.
  • 180 derece de önceden ısıtılmış fırında istediğimiz şekilde kızarınca ya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından alınca üzerine temiz bir örtü kapatalım kurumasın diye sonra servis yapıyoruz ☺️ su böreği tadında çok nefis bir börek denemenizi tavsiye ederim 👌 👌 afiyet olsun 🌹.
    Not:içine kabartma tozunu mutlaka ekleyin pişerken çok güzel kabarıyor içi çok güzel pisiyor. Birde sodayı döktükten sonra bayağı uzun süre bekletmek önemli ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder