Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram margarin (1 saat oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket mahlepli kabartma tozu
- Alabildiğince un
Üzeri için :
- Yumurta akı
- Susam, çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Ben hamuru açıp 1 bardak 1 kapak ile şekil verdim.
- Dilerseniz elde de şekil verebilirsiniz.
- Önce yumurta akı sonra susam, çörek otu karışımına bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder