25 Mart 2021 Perşembe

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram margarin (1 saat oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak )
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Üzeri için :

  • Yumurta akı
  • Susam, çörek otu 

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına ekleyip karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Ben hamuru açıp 1 bardak 1 kapak ile şekil verdim.
  • Dilerseniz elde de şekil verebilirsiniz.
  • Önce yumurta akı sonra susam, çörek otu karışımına bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder