Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.
- Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
- Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.
- 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
- Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.
- Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
- İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.1Afiyete olsun 👨🍳🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder