25 Mart 2021 Perşembe

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:


  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz 

    Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.
  • Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
  • Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.
  • 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  • Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.
  • Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
  • İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.1Afiyete olsun 👨‍🍳🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder