28 Mart 2021 Pazar

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi

 

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg sultani bezelye
  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi Yapılışı

  • Bezelyelerimizi güzelce yıkayıp ayıklıyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz.
  • Yemeklik ya da piyazlık ( ben piyazlık tercih ediyorum ) doğradığımız soğanımızı ekleyip çok az kavuruyoruz.
  • Üzerine bezelyelerimizi ve halka şeklinde doğradığımız sarımsağımızı ekleyip 15 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Bu sırada karıştırmıyoruz ki bezelyeler dağılmasın.
  • Üzerine, kabukları soyulup doğranmış domatesleri ve tuzumuzu ekleyip bir tur karıştırıp kapağımızı kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte kendi suyuyla 40-45 dakika pişiriyoruz. Eğer arzu ederseniz pişerken 1 çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder