Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg sultani bezelye
- 1 orta boy soğan
- 3 orta boy domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi Yapılışı
- Bezelyelerimizi güzelce yıkayıp ayıklıyoruz.
- Tencereye zeytinyağını alıyoruz.
- Yemeklik ya da piyazlık ( ben piyazlık tercih ediyorum ) doğradığımız soğanımızı ekleyip çok az kavuruyoruz.
- Üzerine bezelyelerimizi ve halka şeklinde doğradığımız sarımsağımızı ekleyip 15 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
- Bu sırada karıştırmıyoruz ki bezelyeler dağılmasın.
- Üzerine, kabukları soyulup doğranmış domatesleri ve tuzumuzu ekleyip bir tur karıştırıp kapağımızı kapatıyoruz.
- Kısık ateşte kendi suyuyla 40-45 dakika pişiriyoruz. Eğer arzu ederseniz pişerken 1 çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.
- Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder