6 Mart 2021 Cumartesi

Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi

 

Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 bardak un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 ml limon suyu (yarım çay bardağı kadar)
  • 1 paket kremşanti

    Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazı ayrılır.
  • Yumurta beyazı bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarına; pudra şekeri, ayçiçekyağı eklenir çırpılır.
  • Ardından süt, limon suyu eklenir tekrar çırpılır.
  • Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya elenir eklenir ve düşük devirde karışana kadar 15-20 saniye çırpılır tamam.
  • Yumurta beyazı 2-3 seferde kek harcına eklenerek spatula ile dıştan içe doğru karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş kaba dökülür.
  • Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir.
  • Krema için tüm malzemeler güzelce çırpılır ve soğuması için dolaba kaldırılır.
  • Pişen kek iyice soğuyunca dilimlenir, üzerine kremasını istediğiniz şekilde süsleyerek servise hazırdır 💗☺🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder