Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1,5 bardak un
- 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 200 ml sıvı krema
- 80 ml limon suyu (yarım çay bardağı kadar)
- 1 paket kremşanti
Limon Kremalı Ve Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazı ayrılır.
- Yumurta beyazı bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpılır.
- Yumurta sarılarına; pudra şekeri, ayçiçekyağı eklenir çırpılır.
- Ardından süt, limon suyu eklenir tekrar çırpılır.
- Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya elenir eklenir ve düşük devirde karışana kadar 15-20 saniye çırpılır tamam.
- Yumurta beyazı 2-3 seferde kek harcına eklenerek spatula ile dıştan içe doğru karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş kaba dökülür.
- Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirilir.
- Krema için tüm malzemeler güzelce çırpılır ve soğuması için dolaba kaldırılır.
Pişen kek iyice soğuyunca dilimlenir, üzerine kremasını istediğiniz şekilde süsleyerek servise hazırdır 💗☺🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder