8 Mart 2021 Pazartesi

Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase pilavlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 kaşık tel şehriye
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kaymak
  • 3 kase su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su

    Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağı ve şehriyeleri tencereye alıp kavuralım.
  • Kavrulduktan sonra tereyağını atalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • 2 kase su ve tuzunu ekleyelim.
  • Suyu kaynayınca bulguru salalım.
  • Pilavımızı kısık ateşte 35-40 dk kadar pişirelim.
  • Pilavımız pişmesine yakın tavada tereyağımızı nar gibi kızarana kadar kavuralım.
  • Pişen pilavımızın altını kapatalım.
  • Kaymağımızın içine 1/4 çay bardağı suyumuzu ilave edelim.
  • Kaymağımızı pilavın içine kaynar kaynar dökelim.
  • Pilavı güzelce karıştırıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Sıcak servis edelim.

    Afiyet olsun 💗🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder