Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase pilavlık bulgur
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 kaşık tel şehriye
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 tepeleme yemek kaşığı kaymak
- 3 kase su
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağı ve şehriyeleri tencereye alıp kavuralım.
- Kavrulduktan sonra tereyağını atalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 2 kase su ve tuzunu ekleyelim.
- Suyu kaynayınca bulguru salalım.
- Pilavımızı kısık ateşte 35-40 dk kadar pişirelim.
- Pilavımız pişmesine yakın tavada tereyağımızı nar gibi kızarana kadar kavuralım.
- Pişen pilavımızın altını kapatalım.
- Kaymağımızın içine 1/4 çay bardağı suyumuzu ilave edelim.
- Kaymağımızı pilavın içine kaynar kaynar dökelim.
- Pilavı güzelce karıştırıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun 💗🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder