Kereviz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 2 kereviz
- 1 yumurta
- Yarım limonun suyu
- Yarım su bardağı galeta unu
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçeğiyağı
Sos için
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı kapari
- Tuz
Kereviz Kızartması Nasıl Yapılır?
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kerevizin kabuğunu soyup yuvarlak dilimleyin. Kaynayan limonlu suya atarak 7-8 dakika haşlayın. Sudan çıkartıp kurulayın. Yumurtayı kasede çırpın. Galeta unu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini bir kasede harmanlayın.
Kereviz dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Hardal, mayonez, yoğurt, kapari ve tuzu karıştırıp kereviz kızartması ile birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder