Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kırmızı biberlerimizi ortadan ikiye keselim ve çekirdeklerini çıkaralım.
- Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve 200°C fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Közlenen biberlerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer yazdan közleyip dolaba attığınız közlenmiş biberleriniz varsa öncesinden çıkartıp buzu çözdürdükten sonra onları da kullanabilirsiniz.
- Biberlerimiz soğuduktan sonra kabuklarını temizleyelim.
- Biberlerimizi orta boyutta doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
- Üzerine ince ince kıydığımız maydanoz, dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek malzemelerimizi karıştıralım.
- Hazır olan salatamızı servis tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder