11 Mart 2021 Perşembe

Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi

 

Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak

    Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kırmızı biberlerimizi ortadan ikiye keselim ve çekirdeklerini çıkaralım.
  • Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve 200°C fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  • Közlenen biberlerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer yazdan közleyip dolaba attığınız közlenmiş biberleriniz varsa öncesinden çıkartıp buzu çözdürdükten sonra onları da kullanabilirsiniz.
  • Biberlerimiz soğuduktan sonra kabuklarını temizleyelim.
  • Biberlerimizi orta boyutta doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine ince ince kıydığımız maydanoz, dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek malzemelerimizi karıştıralım.
  • Hazır olan salatamızı servis tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder