Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu yoksa bulyon da olur
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, pul biber
- 2 yemek kaşığı tel şehriye (erişte veya şehriye, hangisi olursa)
- 6 su bardağı su
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Un Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyalım eriyince içine unu koyup biraz kavuralım.
- Sonra salça ilave edip biraz daha kavurup biraz su ekleyip karıştıralım.
- Sonra üzerine sıcak su ilave edip baharatlarını ve şehriyeyi de ekleyip 10 dakika kaynatalım.
- İsteğe bağlı sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder