18 Mart 2021 Perşembe

Krema Ve Mantarlı Et Sote Tarifi

 

Krema Ve Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 paket mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket krema
  • Maydanoz

    Krema Ve Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  • Etimizi, çok ince çokta kalın olmayacak şekilde ince şeritler halinde doğrayalım.
  • Zeytinyağı koyduğumuz tavaya etlerimizi alalım.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Tereyağını ekleyip karıştıralım, ardından ince doğradığımız soğanları ekleyelim.
  • Bir süre daha pişirdikten sonra mantarlarımızı katalım. (mantarları diri olarak seviyorsanız pişirme süresini azaltabilirsiniz)
  • Mantarlarımız olunca salça, karabiber ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
  • 2-3 dakika kadar daha pişirdikten sonra kremamızı katalım.
  • 5 dakika da kremamızla pişirdiğimiz etimize son olarak ince kıydığımız maydanozu ekleyip ocağımızın altını kapatalım.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder