Krema Ve Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 paket mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket krema
- Maydanoz
Krema Ve Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- Etimizi, çok ince çokta kalın olmayacak şekilde ince şeritler halinde doğrayalım.
- Zeytinyağı koyduğumuz tavaya etlerimizi alalım.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Tereyağını ekleyip karıştıralım, ardından ince doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Bir süre daha pişirdikten sonra mantarlarımızı katalım. (mantarları diri olarak seviyorsanız pişirme süresini azaltabilirsiniz)
- Mantarlarımız olunca salça, karabiber ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
- 2-3 dakika kadar daha pişirdikten sonra kremamızı katalım.
- 5 dakika da kremamızla pişirdiğimiz etimize son olarak ince kıydığımız maydanozu ekleyip ocağımızın altını kapatalım.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder