Rulo Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Akı ve sarısı ayrı kullanılacak)
- yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker (Yumurta sarıları için)
- yarım çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin
- Çikolata
- Fıstık
Rulo Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın aklarını çırpma kabına alarak mikser ile çırpalım. Çırparken içerisine şeker ve nişastayı da ekleyelim. Köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştıralım. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpalım.
- Yumurta aklarını sarılarının olduğu kaba kaşık kaşık ilave edelim. Yavaş yavaş karıştıralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
- Üzerine kek hamurunu döküp eşit bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrolü olarak pişirelim (Çok çabuk pişiyor dikkat edelim)
- Çırpma kabına süt, krem şanti ve pudra şekerini ekleyerek mikser ile çırpalım. Kıvam alan krem şantimizin üzerine hindistan cevizini ekleyelim ve karıştıralım.
- Pişen kekimizi tepsiden tezgaha alalım ve soğuması için biraz bekleyelim. Daha sonra üzerine tekrar bir pişirme kağıdı örterek ters çevirelim ve üste gelen pişirme kağıdını yavaşça çekerek alalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltalım ve bıçak yardımı ile her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
- Kekimizi çevirelim ve kenarından rulo şeklinde saralım. Sardığımız rulomuzu streçleyerek dolaba kaldıralım ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve 2 cm genişliğinde keselim. Servis tabağına aldığımız pastalarımızın üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık yardımıyla üzerine sürüp fıstık serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder