15 Mart 2021 Pazartesi

Kıymalı El Açması Börek Tarifi

 

Kıymalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Arası için;

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 3-4 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kıymalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymayı tavaya alalım kavuralım daha sonra soğanını ve baharlarını ekleyelim pişince soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabına unu alalım ortasını havuz şeklinde açalım süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken margarini eritelim sıvı yağını ekleyelim.
  • Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye bölelim.
  • Bezenin bir tanesini  un serptiğimiz tezgahta aça bildiğimiz kadar açalım.
  • Hamurun her yerini yağlayalım zarf şeklinde dörde katlayalım bir kenara alalım.
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde açalım yağlayalım  katladığımız hamuru ortasına yerleştirelim .
  • Onu da dörde katlayalım katladığımız yerleri de yağlayarak bir kenarda bekletelim.
  • Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım.
  • Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra bezeleri açalım iç harcından koyarak kapatalım pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  • Bastırmadan bıçakla üzerine kesikler atalım.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından üzerine sürüp 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Not;  hamurunuzu hazırladıktan sonra buzdalabında bekletip ertesi gün iç harcını koyarak pişire bilirsiniz. Hamuru 10 beze olarak hazırlarsanız biraz daha ince ve daha güzel olacaktır.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder