12 Mart 2021 Cuma

Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz
  • Bir kaç dal doğranmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber (Yada acı severseniz pul biber)

Üzeri için;

  • Domates
  • Yeşil biber

    Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanları çizgili soyalım küp küp doğrayıp biraz acısı çıksın diye tuzlu suda bekletelim.
  • Suda beklettiğimiz patlıcanları sularını süzdürüp kurulayalım ve kızgın yağda biraz kızartalım hafif rengi dönmesi yeterli (çok kızartmanıza gerek yok)kağıt peçete üzerine patlıcanları koyalım ve yağının biraz süzülmesini sağlayalım.
  • Fırın tepsimizin her tarafına gelecek şekilde patlıcanları yayalım.
  • Tavamıza soğan ve sıvı yağını alıp soğanları kavuralım.
  • Kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Salçamızı ekleyip kavuralım.
  • Sarımsağımızı, doğranmış biberler ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve baharatları ekleyelim.
  • 1, 5 su bardağı suyu da ekleyip 5 dakika orta ateşte ağzını kapatarak pişirelim.
  • Doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatalım.
  • Tepside hazırladığımız patlıcanların üzerine kıyma harcımızı tamamen döküp hertarafına yayalım.
  • Üzerini domates ve biberle süsleyerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder