12 Mart 2021 Cuma

Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi

 

Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyiniz)
  • 1 adet kabartma tozu

İç için

  • Yeteri kadar ceviz

Şerbet için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

    Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetin bütün malzemeleri tencereye alıp 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur için sıvı yağ ve sütü kaba alıp karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamur hazır olduğunda limon büyüklüğünde bezeler elde edip rende üzerinde açıp içerisine ceviz ekleyip kapatalım 27-30 adet çıkıyor.
  • Hamurun tamamını bu şekilde yapıp tepsiye alalım ve 190 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Tatlı fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine dökelim.
  • Tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder