Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyiniz)
- 1 adet kabartma tozu
İç için
- Yeteri kadar ceviz
Şerbet için
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetin bütün malzemeleri tencereye alıp 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için sıvı yağ ve sütü kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamur hazır olduğunda limon büyüklüğünde bezeler elde edip rende üzerinde açıp içerisine ceviz ekleyip kapatalım 27-30 adet çıkıyor.
- Hamurun tamamını bu şekilde yapıp tepsiye alalım ve 190 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
- Tatlı fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine dökelim.
- Tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder