28 Mart 2021 Pazar

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un(unun hepsini eklemeyin azar azar ekleyin)

Kıymalı harç için;

  • 400-450 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • Birkaç dal maydanoz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber 

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımıza önce şeker, ılık su ve mayayı alalım ve beş dakika bekletelim.
  • Hamur için malzemeleri ekleyelim ve yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim kesinlikle hamuru elinizden un ekleyerek kurtarmayın elinizi hafif yağlayarak hamuru elinizden temizleyin.
  • İç arcı için kıymayı kabımıza koyalım.
  • Soğanları, biberleri, domatesleri, ve sarımsağı rondodan geçirip ekleyin.
  • Maydanozları ince doğrayın ekleyin.
  • Baharatları, tuzu ve salçaları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
  • Hamurunuzdan parçalar kopararak bezeler yapın.
  • Bezeleri merdane ile uzun açın içine malzemeden kaşıkla alın ve kenarlarda boşluk bırakarak hamurunuzun ortasına yayın.
  • Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın orta kısımdaki kıymaları kapatmayın ve uç kısımlarını birleştirin.
  • Yumurta sarılarını hamurun kenarlarına sürün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder