30 Mart 2021 Salı

Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tarifi

 

Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından bir tık fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4, 5-5 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • File badem
  • Antep fıstığı
  • Renkli şekerleme

    Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  • Hamur bir güzel yoğrulur.
  • Merdane ile düz bir zemin üzerinde çok kalın olmayacak şekilde açın.
  • Bıçak ile 2 cm kalınlığında şeritler kesin.
  • Funiyki kalıbının geniş kısmından başlayarak ucuna kadar hamuru dolayın.Detaylı fotoğraflar da yapım aşamalarına bakabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız olarak pişirin.
  • Şekerli bir hamur olduğu için hemen kızaracaktır kontrollü pişirin lütfen.
  • Üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
  • Soğuyunca kalın bir bıçağı kalıbın içine yerleştirin ve çevire çevire kalıbı tatlının içinden çıkarın.
  • Krema malzemelerini tereyağı ve vanilya tencereye alalım.
  • Küçük göz ocakta sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alalım.
  • Üzerine tereyağı ve vanilya ekleyerek çırpalım.
  • Krema sıcakken funiykileri dolduralım.
  • Bir kap içerisinde funiykileri dik şekilde bekletelim kremanın akmaması için.
  • Krema soğumadan hemen üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Daha sonra servis ederken üzerine bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder