Karbonatlı Poğaça Tarifi

  Karbonatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım paket krema 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat Yarım limon 5 su bardağı un İçine; Peynir Üzerine; Yumurta sarısı Susam Karbonatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, sıvı malzemelerin hepsini bir kaba koyalım, limon ile karbonatı bir kapta karıştırıp köpürtelim onuda ekleyelim tuzu şekeri de ekleyip bir tel ile karıştıralım. Un ve kabartma tozunuda ekleyip silikon spatula veya tahta kaşık ile hamurumuzu toparlayalım birazda elimizle yoğurup çok yoğurmayacağız ama mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelere ayırdığımız hamurlarımızın içine peyniri koyup yuvarlak poğaçalar yapalım. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Ortasına bıçakla artı işareti keselim. 180⁰ ısınmış fırında 30 dakika pi...

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinci, fazla ovup tanelerini zedelemeden bir kaç su yıkayalım ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilavesiyle bir kere karıştıralım ve su soğuyana kadar beklemeye alalım. (15-20 dakika)
  • Sonrasında pirincin suyunu süzelim ve yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
  • Tencereye orta ateşte yağları alarak, erittikten sonra şehriyeleri ekleyelim ve güzelce renk alana kadar kavuralım.
  • Ardından pirinci ekleyip, pirinç taneleri şeffaflaşıp, birbirinden ayrılmaya başladığı ana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Sıcak tavuk suyunu ve damak zevkine göre tuzunu da ekleyerek; tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye alalım.
  • Suyunu çekip, pirinç taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyalım ve kapağını kapatarak pilavımızı demlenmeye alalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?