8 Mart 2021 Pazartesi

Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi

 

Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 10 tane kakaolu petibör

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

Ocaktan alınca;

  • 1 paket toz krem şanti

    Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı

  • Krema için süt, un, nişasta, şeker ve vanilin tencereye alınarak karıştırılır karıştıra kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynayıp göz göz olduğunda altı kapatılır.
  • Ilıdığında içerisine toz krem şanti eklenir ve iyice çırpılır.
  • Daha sonra kalıbınıza göre kedidili ayarlanır ve kesilir.
  • Bir kasede süt alınır. Kedidilleri süte batırılarak şekerli kısımları dışarda kalacak şekilde kalıbın kenarlarına dizilir.
  • Kalıbın ortasına kremanın yarısını dökülür.
  • Kremanın üzerine ıslatılmış kakaolu petibör dizilir.
  • Bisküvilerin üzerine kalan krema dökülüp, yine el üstü süte batırılan kedi dilleri ile kapatılır.
  • 1 saat kadar oda sıcaklığın da soğumaya bırakılan pasta streç film ile sarılarak en az bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Ertesi gün kalıptan yavaş yavaş vurularak dikkatli bir şekilde çıkarılır.
  • İlk çevirdiğinizde çıkmayacakmış gibi geliyor ama sorunsuz çıkıyor.
  • Üzerine meyve ile süsleyerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder