Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili
- 10 tane kakaolu petibör
Islatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Ocaktan alınca;
- 1 paket toz krem şanti
Meyveli Kedidilli Pasta (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı
- Krema için süt, un, nişasta, şeker ve vanilin tencereye alınarak karıştırılır karıştıra kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayıp göz göz olduğunda altı kapatılır.
- Ilıdığında içerisine toz krem şanti eklenir ve iyice çırpılır.
- Daha sonra kalıbınıza göre kedidili ayarlanır ve kesilir.
- Bir kasede süt alınır. Kedidilleri süte batırılarak şekerli kısımları dışarda kalacak şekilde kalıbın kenarlarına dizilir.
- Kalıbın ortasına kremanın yarısını dökülür.
- Kremanın üzerine ıslatılmış kakaolu petibör dizilir.
- Bisküvilerin üzerine kalan krema dökülüp, yine el üstü süte batırılan kedi dilleri ile kapatılır.
- 1 saat kadar oda sıcaklığın da soğumaya bırakılan pasta streç film ile sarılarak en az bir gece buzdolabında bekletilir.
- Ertesi gün kalıptan yavaş yavaş vurularak dikkatli bir şekilde çıkarılır.
- İlk çevirdiğinizde çıkmayacakmış gibi geliyor ama sorunsuz çıkıyor.
- Üzerine meyve ile süsleyerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder