8 Mart 2021 Pazartesi

Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket eti burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Kreması için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 100 gram sıvı krema
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişastaLimon sos için;
    • 2 adet limon suyu
    • 2 adet limon kabuğu rendesi
    • 2 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

      Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

    • Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, eritilmiş tereyağ ekleyip karıştıralım.
    • Muffin tepsisine muffin kalıpları yerleştirelim.
    • Bisküvi tabanından muffin kalıplarına pay edelim.
    • Çay bardağı yardımıyla ezelim.
    • Buzdolabında 15- 20 dk bekletelim.
    • Kreması için bir kapta labne peyniri, krema, şeker ve vanilyayı karıştıralım.
    • Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştıralım.
    • En son un ve nişasta ekleyip tekrar karıştıralım.
    • Dolaptan çıkardığımız bisküvi tabanlarının üzerine kremayı eşit şekilde paylaştıralım.
    • Büyük fırın tepsisinin içini suyla doldurup içerisine muffin tepsisine yerleştirelim.
    • Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim.
    • Ardından fırının kapağını hafif aralayıp bir 35 dk daha dinlenmesini bekleyelim.
    • Limon sosu için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede kıvam alıncaya kadar pişirelim.
    • Dinlenen cheesecakelerin üzerine limon sosundan yayalım.
    • 1 gece buzdolabında dinlendirip ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
    • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder