Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması için;
- 200 gram labne peyniri
- 100 gram sıvı krema
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişastaLimon sos için;
- 2 adet limon suyu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Porsiyonlu Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, eritilmiş tereyağ ekleyip karıştıralım.
- Muffin tepsisine muffin kalıpları yerleştirelim.
- Bisküvi tabanından muffin kalıplarına pay edelim.
- Çay bardağı yardımıyla ezelim.
- Buzdolabında 15- 20 dk bekletelim.
- Kreması için bir kapta labne peyniri, krema, şeker ve vanilyayı karıştıralım.
- Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştıralım.
- En son un ve nişasta ekleyip tekrar karıştıralım.
- Dolaptan çıkardığımız bisküvi tabanlarının üzerine kremayı eşit şekilde paylaştıralım.
- Büyük fırın tepsisinin içini suyla doldurup içerisine muffin tepsisine yerleştirelim.
- Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim.
- Ardından fırının kapağını hafif aralayıp bir 35 dk daha dinlenmesini bekleyelim.
- Limon sosu için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Dinlenen cheesecakelerin üzerine limon sosundan yayalım.
- 1 gece buzdolabında dinlendirip ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder