8 Mart 2021 Pazartesi

Patatesli Krep Tarifi

 

Patatesli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un(ben 2 yemek kaşığı tam buğday 3 yemek kaşığı normal un ekledim)
  • 2 orta boy patates
  • Maydanoz, yeşil soğan yada dereotu da çok yakışıyor ama bizim ev halkı pek sevmiyor😁

    Patatesli Krep Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kasesine yumurtalar alınır, tuz eklenip bir çırpma teli ile çırpılır.
  • Çırpılan yumurtaların üzerine süt eklenir çırpılır, sıvı yağ eklenir çırpılır.
  • Daha sonra un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.
  • Soyup rendelediğimiz patatesleri karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız krep tavasına dolu dolu bir kepçe hamurdan eklenir, yayılır kısık ateşte yavaş yavaş arkalı önlü pişirilir.
  • Harlı ateşte pişerse patatesler çiğ kalabilir o yüzden kısık ya da orta ateşte pişirmenizi öneririm. Servise hazır. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder