Patatesli Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı un(ben 2 yemek kaşığı tam buğday 3 yemek kaşığı normal un ekledim)
- 2 orta boy patates
- Maydanoz, yeşil soğan yada dereotu da çok yakışıyor ama bizim ev halkı pek sevmiyor😁
Patatesli Krep Tarifi Yapılışı
- Çırpma kasesine yumurtalar alınır, tuz eklenip bir çırpma teli ile çırpılır.
- Çırpılan yumurtaların üzerine süt eklenir çırpılır, sıvı yağ eklenir çırpılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.
- Soyup rendelediğimiz patatesleri karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
- Önceden ısıttığımız krep tavasına dolu dolu bir kepçe hamurdan eklenir, yayılır kısık ateşte yavaş yavaş arkalı önlü pişirilir.
- Harlı ateşte pişerse patatesler çiğ kalabilir o yüzden kısık ya da orta ateşte pişirmenizi öneririm. Servise hazır. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder