10 Mart 2021 Çarşamba

Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi

 

Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su

    Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemelerimizi derin bir kaba alıyoruz .
  • Mısır unu, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, ve un hepsini karıştırıyoruz.
  • Suyumuzu ekliyoruz yavaş yavaş yumuşak bir hamur olacak.
  • Yağlanmış borcamımıza döküp bıçak yardımı ile pişmeden önce kesiyoruz ve üzerini strec ile kapatıp bi 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Beklettikten sonra her tarafına gelecek şekilde un serpiyoruz.
  • 190 derecede 20 dakika pişiriyoruz .
  • Piştikten sonra fırını kapatıp  bi 5 dakika içinde bekletiyoruz.
  • Sonrasında ister sıcak ister soğuk afiyetle tüketiyoruz 🤎.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder