Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemelerimizi derin bir kaba alıyoruz .
- Mısır unu, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, ve un hepsini karıştırıyoruz.
- Suyumuzu ekliyoruz yavaş yavaş yumuşak bir hamur olacak.
- Yağlanmış borcamımıza döküp bıçak yardımı ile pişmeden önce kesiyoruz ve üzerini strec ile kapatıp bi 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Beklettikten sonra her tarafına gelecek şekilde un serpiyoruz.
- 190 derecede 20 dakika pişiriyoruz .
- Piştikten sonra fırını kapatıp bi 5 dakika içinde bekletiyoruz.
- Sonrasında ister sıcak ister soğuk afiyetle tüketiyoruz 🤎.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder