Muhallebilili Etimek Tatlısı (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo balkabağı
- 10-12 adet etimek
- Yarım su bardağı toz şeker
Şerbeti için ;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için ;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( tepeleme )
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- Ceviz ya da fındık
Muhallebilili Etimek Tatlısı (Balkabaklı) Tarifi Yapılışı
- Kabakları küp küp doğrayın üzerine şekeri ekleyip birkaç saat bekletin.
- Daha sonra kabakları yumuşayıncaya kadar kaynatıp rondodan geçirin.
- Muhallebi için bir tencereye süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar karıştırın, kaynamaya başladığında altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatın ve tereyağını ekleyin.
- Muhallebi soğumaya başlayınca krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. ( ben blender kullanıyorum bu aşamada pürüzsüz bir kıvam olması için. ).
- Şerbeti için küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup 5- 6 dakika kaynatın.
- Borcama etimekleri dizip üzerine kepçe yardımıyla kuru yer kalmayacak şekilde şerbeti gezdirin.
- Daha sonra kabak püresini de spatula yardımıyla etimeklerin üzerine sürün.
- Son olarak muhallebiyi de spatula yardımıyla sürdükten sonra üzerini ceviz veya fındıkla kaplayın.
- Tatlının üzerini streç filmle kapatıp birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder