21 Mart 2021 Pazar

Muhallebilili Etimek Tatlısı (Balkabaklı) Tarifi

 

Muhallebilili Etimek Tatlısı (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo balkabağı
  • 10-12 adet etimek
  • Yarım su bardağı toz şeker

Şerbeti için ;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için ;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( tepeleme )
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Ceviz ya da fındık

    Muhallebilili Etimek Tatlısı (Balkabaklı) Tarifi Yapılışı

  • Kabakları küp küp doğrayın üzerine şekeri ekleyip birkaç saat bekletin.
  • Daha sonra kabakları yumuşayıncaya kadar kaynatıp rondodan geçirin.
  • Muhallebi için bir tencereye süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar karıştırın, kaynamaya başladığında altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatın ve tereyağını ekleyin.
  • Muhallebi soğumaya başlayınca krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. ( ben blender kullanıyorum bu aşamada pürüzsüz bir kıvam olması için. ).
  • Şerbeti için küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup 5- 6 dakika kaynatın.
  • Borcama etimekleri dizip üzerine kepçe yardımıyla kuru yer kalmayacak şekilde şerbeti gezdirin.
  • Daha sonra kabak püresini de spatula yardımıyla etimeklerin üzerine sürün.
  • Son olarak muhallebiyi de spatula yardımıyla sürdükten sonra üzerini ceviz veya fındıkla kaplayın.
  • Tatlının üzerini streç filmle kapatıp birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
  • Afiyet olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder