Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy, (istenilen miktarda)
Tavukları bulamak için;
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
- Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
- Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızarıtıyoruz.
- Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızarıcaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
- Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder