Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su (200ml)
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
Kreması İçin
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- 200 gram sütlü çikolata (Benmari usulüyle yapılacak)
Profiterol Tarifi Yapılışı
- İlk önce kremayı yapmakla başlayalım çünkü iyice donması için, vanilya hariç bütün malzemeler bir derin tavaya alınıp koyulaşsana kadar pişirin.
- Vanilyalı ekleyip altını kapatalım devamlı karıştırarak soğutalım üzerine streç film serip buzdolabına kaldıralım.
- Tencereye suyu ve tereyağı alıp altını açalım tereyağ eriyen kadar karıştıralım üzerine unu ilave edip 3-4 dakika kadar kavuralım.
- Ocaktan alıp 15 dakika bekletip 1. Yumurtayı içine kıralım iyice hamura yedirelim sonra 2. Yumurtayı ekleyip tekrar iyice hamura yedilerim ve 3. Yumurtayıda ekleyip iyice hamura yedilerim.
- Son olarak tuzunu ekleyip 2 dakika kadar karıştıralım. Yağlı kağıt dizili tepsiye istenilen boyutta hamurdan sıkalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar fırından alıp soğuduktan sonra profiterolleri ikiye kesip arasına soğuk olan kremadan sıkalım.
- Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı eşit şekilde sıkıp üzerini fıstık ile süsleyelim isterseniz porsiyonluk kaselerede bölerek yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder