21 Mart 2021 Pazar

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su (200ml)
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kreması İçin

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 200 gram sütlü çikolata (Benmari usulüyle yapılacak)

    Profiterol Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kremayı yapmakla başlayalım çünkü iyice donması için, vanilya hariç bütün malzemeler bir derin tavaya alınıp koyulaşsana kadar pişirin.
  • Vanilyalı ekleyip altını kapatalım devamlı karıştırarak soğutalım üzerine streç film serip buzdolabına kaldıralım.
  • Tencereye suyu ve tereyağı alıp altını açalım tereyağ eriyen kadar karıştıralım üzerine unu ilave edip 3-4 dakika kadar kavuralım.
  • Ocaktan alıp 15 dakika bekletip 1. Yumurtayı içine kıralım iyice hamura yedirelim sonra 2. Yumurtayı ekleyip tekrar iyice hamura yedilerim ve 3. Yumurtayıda ekleyip iyice hamura yedilerim.
  • Son olarak tuzunu ekleyip 2 dakika kadar karıştıralım. Yağlı kağıt dizili tepsiye istenilen boyutta hamurdan sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar fırından alıp soğuduktan sonra profiterolleri ikiye kesip arasına soğuk olan kremadan sıkalım.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı eşit şekilde sıkıp üzerini fıstık ile süsleyelim isterseniz porsiyonluk kaselerede bölerek yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder