30 Mart 2021 Salı

Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi

 

Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Dışı İçin;

  • Maydanoz
  • Havuç rendesi
  • Susam- çörekotu

    Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayarak haşlayalım. Bu şekilde patatesler daha kolay haşlanıyor.
  • Ardından haşlanan patateslerimizi sıcakken derin bir karıştırma kabı içerisine alalım ve üzerine tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyerek patates ezicisi yardımı ile patateslerimizi ezelim.
  • Harcımız püre haline geldikten sonra, elimizle parçalar alalım ve yuvarlayarak şekil verelim. Harcımız bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim.
  • Hazırladığımız patates toplarımızı ince kıyılmış maydanoza, havuç rendesi veya susam çörekotu karışımına bulayalım.
  • Buladığımız patates toplarımızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder