Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Dışı İçin;
- Maydanoz
- Havuç rendesi
- Susam- çörekotu
Renkli Patates Topları Yapılışı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayarak haşlayalım. Bu şekilde patatesler daha kolay haşlanıyor.
- Ardından haşlanan patateslerimizi sıcakken derin bir karıştırma kabı içerisine alalım ve üzerine tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyerek patates ezicisi yardımı ile patateslerimizi ezelim.
- Harcımız püre haline geldikten sonra, elimizle parçalar alalım ve yuvarlayarak şekil verelim. Harcımız bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim.
- Hazırladığımız patates toplarımızı ince kıyılmış maydanoza, havuç rendesi veya susam çörekotu karışımına bulayalım.
- Buladığımız patates toplarımızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder