Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç malzemesi için;
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Küçük bir kase lor peyniri(isteğe bağlı)
Böreğin sosu için;
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
- Bir tavaya yemeklik doğranmış soğan ile çok az yağ alarak soğanları kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulan soğanlara yıkayıp doğradığımız ıspanakları alıp çok öldürmeden soteliyoruz.
- En son baharatları da atıp altını kapatıyoruz. (harç soğuduğunda isteğe bağlı lor peyniri ya da arzuya göre başka bir peynirde ekleyebilirsiniz. )
- Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Yufkayı serip her yerine gelecek şekilde sostan sürüyoruz.
- Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye kesip üst üste gelecek şekilde koyuyoruz.
- Bir miktar daha sostan sürüp yufkanın iki kenarını hafif içe doğru katlıyoruz.
- Bir kenarına ıspanaklı iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- İstenilen büyüklükte parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- En son kalan sosu da böreklerin üzerine sürüp isteğe bağlı susam ya da çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder