7 Mart 2021 Pazar

Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi

 

Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç malzemesi için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Küçük bir kase lor peyniri(isteğe bağlı)

Böreğin sosu için;

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

    Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
  • Bir tavaya yemeklik doğranmış soğan ile çok az yağ alarak soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  • Kavrulan soğanlara yıkayıp doğradığımız ıspanakları alıp çok öldürmeden soteliyoruz.
  • En son baharatları da atıp altını kapatıyoruz. (harç soğuduğunda isteğe bağlı lor peyniri ya da arzuya göre başka bir peynirde ekleyebilirsiniz. )
  • Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Yufkayı serip her yerine gelecek şekilde sostan sürüyoruz.
  • Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye kesip üst üste gelecek şekilde koyuyoruz.
  • Bir miktar daha sostan sürüp yufkanın iki kenarını hafif içe doğru katlıyoruz.
  • Bir kenarına ıspanaklı iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • İstenilen büyüklükte parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • En son kalan sosu da böreklerin üzerine sürüp isteğe bağlı susam ya da çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder