Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet günlük yufka
- 1 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (küçük ise 2tane)
İçi için;
- 1 çorba kasesi kadar peynir (ben salamura kullandım, siz dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
- Bir tutam maydanoz
Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce tavamıza margarin veya tereyağını alıp kısık ateşte eritiyoruz.
- Sıvı yağı ekleyip yumurtasını kırıp çırpıyoruz.
- Yufkamızın bir tanesini tezgaha seriyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz.
- Hazırladığımız yağlı yumurta karışımının yarısını bu serdiğimiz yufkamızın üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine rendelenmiş peynir ve doğranmış maydanoz karışımının yarısınıda bu yufkamızın her tarafına serpiyoruz.
- Sadece kenar kısımlarına çok yaklaştırmıyoruz ki pişerken sorun olmasın. Zaten görselde göstermeye çalışacağım.
- Daha sonra yufkamızı dış kısımından kestiğimiz yere doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
- Servis tabağı büyüklüğünde küçük bir tepsiye ortadan başlayıp dolayarak yerleştiriyoruz.
- Diğer yufkamızada aynı işlemi yapıyoruz. Ve önceki yufkaların etrafına dolayarak yerleştiriyoruz.
- Yufkalarımızın üzerini geçecek kadar soğuk su döküyoruz ve 3-5 dakika bu şekilde bekletip suyunu süzüyoruz.
- Bir iki kaşık sıvı yağla yağlanmış tavaya ters çevirip alarak ocakta kısık ateşte pişiriyoruz.
- Alt tarafı kızarınca böreği çevirip yine kenarlarından azıcık sıvı yağ gezdirip pişiriyoruz.
- Daha sonra tavadan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz.
Enfesss lezzetli dolamalı tavada su böreğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Not: buzluğa atmak isterseniz hazırlayıp soğuk suyla ıslatmadan önce atıp pişireceğiniz zaman çıkartıp çözülmesini beklemeden direkt ıslatıp aynı tarifte anlattığım gibi pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder