Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
- Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
- Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
- Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
- Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
- Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
- Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.
Nefis bir pilav, kesinlikle tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder