15 Mart 2021 Pazartesi

Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi

 

Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram istediğiniz makarna çeşidi
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 4,5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatalım.
  • Daha sonra kaynayan suya makarnamızı tuzunu ilave edip haşlayalım.
  • İstediğiniz dirilikte sonra makarna suyundan bir su bardağı ayıralım.
  • Süzmeden süzüp bir kenarda bekletelim tavaya veya derin bir tencereye sıvı yağ ilave edelim.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Ardından küp küp kırmızı kapya biber ile yeşil biberleri ekleyelim.
  • 5- 6 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Ardından kabukları soyulmuş mantarımızı dilimleyip ilave edelim.
  • Suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte pişirelim. 3- 4 dakika bir yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı domates salçasını rendelenmiş sarımsağı da ekleyip salça kokusunu verene kadar pişirelim karıştırarak
  • Ardından baharatlarını ve kenara ayırdığımız bir bardak makarna suyunu ilave edip pişirelim.
  • Kaynayan sosa haşlanmış makarnayı ilave edip bir iki tur karıştırıp ocaktan alalım isteğe göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder