Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram istediğiniz makarna çeşidi
- 500 gram kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- Damak tadınıza göre tuz
- 4,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatalım.
- Daha sonra kaynayan suya makarnamızı tuzunu ilave edip haşlayalım.
- İstediğiniz dirilikte sonra makarna suyundan bir su bardağı ayıralım.
- Süzmeden süzüp bir kenarda bekletelim tavaya veya derin bir tencereye sıvı yağ ilave edelim.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Ardından küp küp kırmızı kapya biber ile yeşil biberleri ekleyelim.
- 5- 6 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Ardından kabukları soyulmuş mantarımızı dilimleyip ilave edelim.
- Suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte pişirelim. 3- 4 dakika bir yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı domates salçasını rendelenmiş sarımsağı da ekleyip salça kokusunu verene kadar pişirelim karıştırarak
- Ardından baharatlarını ve kenara ayırdığımız bir bardak makarna suyunu ilave edip pişirelim.
- Kaynayan sosa haşlanmış makarnayı ilave edip bir iki tur karıştırıp ocaktan alalım isteğe göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder