Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşak olacak)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (elenmiş)
Şerbeti için:
- 2, 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
- Fındık
Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz şekeri, suyu uygun tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz .
- Kaynayınca limonu ilave edip 5 dk kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç tüm malzemeyi uygun bir kapta karıştırıp elimizle karıştırıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak hamurdan küçük parçalar alıp elimizle şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Üzerine fındık batırıp önceden ısınmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca 1 dk kadar bekleyin ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin tatlı şerbetini çekince şekerpareniz hazır.
Afiyet olsun 😋🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder