18 Mart 2021 Perşembe

Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı  (oda ısısında yumuşak olacak)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (elenmiş)

Şerbeti için:

  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Fındık

    Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz şekeri, suyu uygun tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz .
  • Kaynayınca limonu ilave edip 5 dk kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Tatlının hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç tüm malzemeyi uygun bir kapta karıştırıp elimizle karıştırıyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak hamurdan küçük parçalar alıp elimizle şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine fındık batırıp önceden ısınmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarınca 1 dk kadar bekleyin ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin tatlı şerbetini çekince şekerpareniz hazır.
  • Afiyet olsun 😋🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder