18 Mart 2021 Perşembe

Vişneli Rulo Pasta Tarifi

 

Vişneli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Vişne sos için;

  • 400 gram çekirdeksiz vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker(125 ml )

Pasta krema için;

  • 1 paket dr.oetker creme ole
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı süt

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 160 gram şeker
  • Yarım fincan sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

    Vişneli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Sos için bütün malzemeler bir araya getirip karıştıralım ve en son blenderdan geçirip soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Yumurta sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayıralım.
  • Yumurta sarılarını 80 gram şekerle beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım.
  • Yarım fincan sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip hızlı devirde çırpmaya devam edelim.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ayrı bir karıştırma kabına alalım.
  • Yumurta aklarını 80 gram şeker ve bir çimdik tuzla kar köpüğü olana kadar çırpalım, iki harcı spatula yardımı ile birleştirelim.
  • Harcımızdan 3-4 yemek kaşığı bir kaseye alıp kırmızı gıda boyası ekleyelim, vişne rengini alması yeterli olacaktır.
  • Başka bir kaseye 1-2 yemek kaşığı sade harcımızdan alalım ve yeşil gıda boyası ile karıştıralım.
  • Kırmızı harcımızı küçük vişne şekilleri çıkarmak için uygun bir kaba yada sıkma torbasına yerleştirelim.
  • Yeşil harcımızı da sıkma torbasına alıp ucunu çok az keselim.
  • Fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye önce kırmızı harcımızdan küçük yuvarlak şekiller çıkaralım.
  • Sonra yeşil harcımızdan vişnelerin saplarını çizelim.
  • Vermiş olduğumuz kiraz şekillerini önceden ısıtılmış 180 derece de 2 dakika ön pişirme yapıp fırından alalım.
  • Yarı pişen desenlerin üzerine kalan sade harcımızı döküp yayalım.
  • Birkaç kez hava boşlukların çıkması için zemine vuralım. 180 derecede 10 dakika pişirelim.
  • Kekimiz soğurken pastacı kremamızı hazırlayalım.
  • Soğuyan keke önce soğuttuğumuz vişne sosunu düz bir şekilde yayalım.
  • Üzerine pasta kremasını yayalım, vişne sosuna çok bulanmasın diye ben sıkma torbasında yardım aldım.
  • İnce şeritler halinde yaydım kekime.
  • Uzun tarafından sarıp buzdolabında dinlendirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder