18 Mart 2021 Perşembe

Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 klasik çay bardağı kaynar su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek şeker
  • Vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krem şanti

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

İçi için;

  • Damla çikolata
  • Çilek istediğimiz herhangi bir meyve

Süslemek için;

  • Külah
  • Çilek

    Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanyası için yumurtanın beyazını ve yarısını ayıralım.
  • Yumurtanın beyazına bir çimdik tuz atıp çırpmaya başlayalım rengi açılmaya başlayınca şekerin yarısını yavaş yavaş ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım ,ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olcak.
  • Yumurtanın sarısı ile kalan şekeri 1 dk çırpalım daha sonra içine yavaş yavaş kaynar suyu ilave edip şeker eriyene kadar çırpalım.
  • Un ,nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içine ilave edip çırpalım.
  • Yumurtanın beyazını hamura kaşık kaşık alıp alttan üste doğru yavaş yavaş köpüğünü söndürmeden hepsini karıştıralım .
  • 24 cm kelepçeli kalıba kağıt serelim yada kalıbı yağlayalım.
  • Pandispanyayı kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 50 dk pişirelim her fırın farklıdır kontrol edip kürdan testi yapalım.
  • Kreması için; Sütün içine krema ve tereyağı hariç kuru malzemeleri katıp kremayı pişirelim içine tereyağını katıp karıştıralım ve iyice soğutalım.
  • Soğuyan kremaya krem şanti ve kremayı yavaş yavaş kıvam alana kadar karıştıralım eğer katı olursa biraz daha süt ilave edilebilir.
  • İyice soğuttuğumuz pandispanyayı üçe keselim.
  • Kekin etrafına çember veya kelepçeli kalıbın kelepçeli kısmının içine keki koyalım ki şekli daha güzel olsun.
  • Kekin üst katını alta koyalım ,biraz sütle ıslatın.
  • Kremandan sürelim ,çilek ve damla çikolata serpiştirelim.
  • Tekrar kek, tekrar krema ,çilek, damla çikolata koyup en üst katı koyup üstünü bir iki kaşık sütle ıslatıp 45 dk buzlukta bekletelim.
  • Üzeri için krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp etrafına sürelim.
  • İstediğimiz gibi süsleyebilirsiniz veya külah ve çilekle süsleyebilirsiniz.
  • Bir gece bekletip, servis edin. Çilekle süsleyecekseniz, servis yapmadan önce süsleyelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder