Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 klasik çay bardağı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 4yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek şeker
- Vanilya
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı krem şanti
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
İçi için;
- Damla çikolata
- Çilek istediğimiz herhangi bir meyve
Süslemek için;
- Külah
- Çilek
Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanyası için yumurtanın beyazını ve yarısını ayıralım.
- Yumurtanın beyazına bir çimdik tuz atıp çırpmaya başlayalım rengi açılmaya başlayınca şekerin yarısını yavaş yavaş ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım ,ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olcak.
- Yumurtanın sarısı ile kalan şekeri 1 dk çırpalım daha sonra içine yavaş yavaş kaynar suyu ilave edip şeker eriyene kadar çırpalım.
- Un ,nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içine ilave edip çırpalım.
- Yumurtanın beyazını hamura kaşık kaşık alıp alttan üste doğru yavaş yavaş köpüğünü söndürmeden hepsini karıştıralım .
- 24 cm kelepçeli kalıba kağıt serelim yada kalıbı yağlayalım.
- Pandispanyayı kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 50 dk pişirelim her fırın farklıdır kontrol edip kürdan testi yapalım.
- Kreması için; Sütün içine krema ve tereyağı hariç kuru malzemeleri katıp kremayı pişirelim içine tereyağını katıp karıştıralım ve iyice soğutalım.
- Soğuyan kremaya krem şanti ve kremayı yavaş yavaş kıvam alana kadar karıştıralım eğer katı olursa biraz daha süt ilave edilebilir.
- İyice soğuttuğumuz pandispanyayı üçe keselim.
- Kekin etrafına çember veya kelepçeli kalıbın kelepçeli kısmının içine keki koyalım ki şekli daha güzel olsun.
- Kekin üst katını alta koyalım ,biraz sütle ıslatın.
- Kremandan sürelim ,çilek ve damla çikolata serpiştirelim.
- Tekrar kek, tekrar krema ,çilek, damla çikolata koyup en üst katı koyup üstünü bir iki kaşık sütle ıslatıp 45 dk buzlukta bekletelim.
- Üzeri için krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp etrafına sürelim.
- İstediğimiz gibi süsleyebilirsiniz veya külah ve çilekle süsleyebilirsiniz.
- Bir gece bekletip, servis edin. Çilekle süsleyecekseniz, servis yapmadan önce süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder