15 Mart 2021 Pazartesi

Susamlı Çıtır Krokan Tarifi

 

Susamlı Çıtır Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı susam (Yerli ve çiğ)
  • 1/2 su bardağı organik agave şurubu
  • 1 çay kaşığı organik tarçın tozu

Susamlı Çıtır Krokan Nasıl Yapılır?

  • Susamları yapışmaz bir tavaya alarak altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.
  • Ardından organik agave şurubunu ve tarçın tozunu ekleyerek 2 dakika süreyle karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Fırın tepsisi boyutundaki yağlı kağıdın arasına harcı aktarın ve merdane yardımı ile düzleştirdikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan susamları bıçak yardımı ile dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder