Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3-3.5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 1.5 çay bardağı su
Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtayı alarak güzelce çırpın.
- Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Bu esnada kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı, kek kalıbına dökün ve her tarafa eşit yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- 30 dakikanın sonunda kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Pişen keki oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder