Tel Tel Açma (Tepsisine Sığmayan Açma) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya(42gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz)
Arası İçin
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
Üzeri İçin
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Haşhaş yada susam
Tel Tel Açma (Tepsisine Sığmayan Açma) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ ile toparlayalım. Hamuru 40 dakika dinlendirelim. Mayalanan hamuru 12 -14 arası bezelere ayıralım. Tepsinizin büyüklüğüne göre.
- Bezelerimizin üzerine 1 çay kaşığı oda sıcaklığında tereyağ sürelim. Ardından bezeleri elimizle açalım. Rulo şeklinde saralım.
- Bütün hamuru bu şekilde yapıp 10 dakika üzenleri kapalı dinlendirelim. Dinlenen bezeleri elimizle yuvarlanarak uzatalım.
- Kenar kısımlarından sıkıca bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Bütün bezeleri bu şekilde yapalım. Tepsidede üzeri kapalı 15 dakika bekletelim. Pekmezi yumurta ile karıştırıp üzenlerine sürelim.
- Açmaların renginin daha güzel olmasını sağlıyor. Haşhaş serpip 180 derece fırında üzenleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder