21 Mart 2021 Pazar

Tel Tel Açma (Tepsisine Sığmayan Açma) Tarifi

 

Tel Tel Açma (Tepsisine Sığmayan Açma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya(42gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz)

Arası İçin

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ

Üzeri İçin

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Haşhaş yada susam

    Tel Tel Açma (Tepsisine Sığmayan Açma) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ ile toparlayalım. Hamuru 40 dakika dinlendirelim. Mayalanan hamuru 12 -14 arası bezelere ayıralım. Tepsinizin büyüklüğüne göre.
  • Bezelerimizin üzerine 1 çay kaşığı oda sıcaklığında tereyağ sürelim. Ardından bezeleri elimizle açalım. Rulo şeklinde saralım.
  • Bütün hamuru bu şekilde yapıp 10 dakika üzenleri kapalı dinlendirelim. Dinlenen bezeleri elimizle yuvarlanarak uzatalım.
  • Kenar kısımlarından sıkıca bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Bütün bezeleri bu şekilde yapalım. Tepsidede üzeri kapalı 15 dakika bekletelim. Pekmezi yumurta ile karıştırıp üzenlerine sürelim.
  • Açmaların renginin daha güzel olmasını sağlıyor. Haşhaş serpip 180 derece fırında üzenleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder