8 Mart 2021 Pazartesi

Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi

 

Yumurtasız Pamuk Poğaça

 Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • Sucuk dilimleri
  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı galeta unu

    Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından kabımızın üzerini streçleyelim ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Sürenin sonunda üzerini açalım, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Unumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş eklediğinizde hamuru yoğurmak daha kolay olacaktır.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım, tekrar yoğurarak havasını alalım.
  • Hamurumuzu tezgaha alalım ve bıçak ile önce ikiye ardından her parçayı da 10’a keserek 20 adet poğaça elde edelim.
  • Her parçayı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizden bir tanesini alalım, üzerine elimizle bastırarak hafifçe genişletelim.
  • İçerisine sucuk ve kaşar peyniri koyarak hamurumuzun uç kısımlarını birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızın üst kısmını galeta ununa bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 180°C fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen yumurtasız poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder