Yumurtasız Pamuk Poğaça
Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç Harcı İçin;
- Sucuk dilimleri
- Kaşar peyniri
Bulamak için;
- Yarım su bardağı galeta unu
Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Ardından kabımızın üzerini streçleyelim ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
- Sürenin sonunda üzerini açalım, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Unumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş eklediğinizde hamuru yoğurmak daha kolay olacaktır.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım, tekrar yoğurarak havasını alalım.
- Hamurumuzu tezgaha alalım ve bıçak ile önce ikiye ardından her parçayı da 10’a keserek 20 adet poğaça elde edelim.
- Her parçayı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.
- Bezelerimizden bir tanesini alalım, üzerine elimizle bastırarak hafifçe genişletelim.
- İçerisine sucuk ve kaşar peyniri koyarak hamurumuzun uç kısımlarını birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızın üst kısmını galeta ununa bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180°C fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen yumurtasız poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder