Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığına yakın tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
- 8 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı ona göre eksik yada fazla olabilir
İçine sürmek için
- Oda sıcaklığında tereyağ
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
- Maya ve şeker yoğrulacak kaba alınır.
- Üzerine ışık süt ve su eklenir. 5 dakika bekletilir.
- Diğer malzemelerde eklendikten sonra unu azar azar ekleyip yumuşak bir bi hamur yoğrulur. (10 dakika kadar).
- Daha sonra sıcak yerde 30-40 dakika kadar mayalanması beklenir.
- Hamur açılacak zemine ve elimize yapışmaması için biraz yağ sürülür.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Bezeleri kenara koyup üstüne yarım çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağ konulur.
- Bezelere şekil verip tepsiye alıyoruz.
- Tepsi mayası içinde 30 dakika kadar bekliyoruz. (isterseniz tepsi mayası olmadan da pişirebilirsiniz ama 30-40 dakika bekleyince daha da yumuşak ve kabarmış açmalar elde edebilirsiniz. ).
- Açmalarımızı 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Çıkınca üstüne nemli bir bez örtebilirsiniz. Afiyet olsun💛.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder