12 Mart 2021 Cuma

Yumuşacık Açma Tarifi

 

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığına yakın tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
  • 8 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı ona göre eksik yada fazla olabilir

İçine sürmek için

  • Oda sıcaklığında tereyağ

    Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  • Maya ve şeker yoğrulacak kaba alınır.
  • Üzerine ışık süt ve su eklenir. 5 dakika bekletilir.
  • Diğer malzemelerde eklendikten sonra unu azar azar ekleyip yumuşak bir bi hamur yoğrulur. (10 dakika kadar).
  • Daha sonra sıcak yerde 30-40 dakika kadar mayalanması beklenir.
  • Hamur açılacak zemine ve elimize yapışmaması için biraz yağ sürülür.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Bezeleri kenara koyup üstüne yarım çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağ konulur.
  • Bezelere şekil verip tepsiye alıyoruz.
  • Tepsi mayası içinde 30 dakika kadar bekliyoruz. (isterseniz tepsi mayası olmadan da pişirebilirsiniz ama 30-40 dakika bekleyince daha da yumuşak ve kabarmış açmalar elde edebilirsiniz. ).
  • Açmalarımızı 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Çıkınca üstüne nemli bir bez örtebilirsiniz. Afiyet olsun💛.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder