Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Bir su bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 paket kurumaya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6. 6.5 su bardağı un (Ben 6 bardak kullandım. 5 ten sonra kontrollü olun)
Arası için
- Peynir (kaşar beyaz tercih edebilirsiniz)
- Maydanoz
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Örgü peynir
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Su süt maya ve şekeri kaba alalım. Karıştıralım.
- Sıvıyağ yumurta yı ekleyip karıştıralım. Az az unu ve tuzu ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
- Hamuru 20 eşit parçaya bölelim.
- Elimizle açıp peynirli maydanozlu iç harçtan koyup kapatalım. Videodan yardım alabilirsiniz.
- Poğaçaların üzerini örtelim. Yarım saat mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Bıçak veya ruletle kesik atalım.
- Kestiğimiz yerlere örgü peyniri koyalım.
- 200 derecede kontrollü pişirelim. Fırına göre değişir. Benimki 25 dakika da pişiriyor. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder