10 Dakikada Pratik Simit PoğaçaTarifi İçin Malzemeler
- 5 adet milföy yaprağı
- 10-15 dal maydanoz
- 1 kase beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Tarifi Yapılışı
- Bir kase içerisinde beyaz peynirimizi çatal yardımı ile güzelce ezelim.
- Maydanozlarımızı kıyalım ve peynirimizin üzerine ekleyerek karıştıralım.
- Milföy yapraklarımızı ikiye bölelim ve üzerine hazırladığımız iç harçtan 1’er kaşık kadar yerleştirelim.
- Ardından milföylerimizin kenar kısımlarını ortada birleştirelim, elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Tüm hamurlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
- Susamımızı kavurmak için uygun bir tavayı ocağa alalım, içerisine susamlarımızı alarak renkleri koyulaşana kadar karıştırarak kavuralım.
- Susamlarımız kavrulduktan sonra ayrı bir tabak içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir kaseye suyumuzu alalım, üzerine pekmezimizi ekleyerek karıştıralım.
- Poğaçalarımızı önce pekmezli karışımımıza ardından kavurduğumuz susamlara bulayalım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
- Tüm poğaçalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra 180°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder