8 Nisan 2021 Perşembe

Hem Ekonomik Hem Yumuşacık Sütsüz Yoğurtsuz Soğanlı Poğaça Tarifi

 

Hem Ekonomik Hem Yumuşacık Sütsüz Yoğurtsuz Soğanlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5oo gram un
  • 1 çay bardağı patates püresi (Hazır toz halinde yoksa kalabilir)
  • 2 su bardağı ilik su(200 ml)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
  • 200 gram kasar rendelenmiş
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üstü İçin

  • Kasar peynir dilim (Yoksa rendelenmiş)
  • Zeytin

    Yapılışı

  • Önce suyla mayayı ve şekeri karıştırıp ön onbeş dakika bekletiyoruz unu eleyerek yoğurma kabına alıp tuzu ekliyoruz eğer varsa hazır patates püresini ekliyoruz.
  • Mayalanmış suyuda ekleyip iyice yoğuruyoruz onbeş yirmi dakika kadar zeytinyağının yarısını hamura ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
  • Hamur normal poğaça hamuru gibi kulak memesi yumuşaklığında olmuyor dahada yumuşak olacak ve mayalanması için bir saat bekletiyoruz.
  • Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp tavaya zeytinyağ ekleyip tavaya alıyoruz dört beş dakika pişirip ocaktan alıp soğuması için kenara alalım.
  • Kabaran hamura soğanı peyniri ve kestiğimiz zeytinide ekleyip güzelce yoğuruyoruz poğaçayı pişireceğimiz kalıba yağlı kağıt serip hamuru kalıba alalım.
  • Üstünü örtüp mayalanması için kenara alıyoruz mayalandıktan sonra üstüne zeytin ve peyniride koyup önceden ısıtılmış yüzseksen dereceli fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder