Hem Ekonomik Hem Yumuşacık Sütsüz Yoğurtsuz Soğanlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 5oo gram un
- 1 çay bardağı patates püresi (Hazır toz halinde yoksa kalabilir)
- 2 su bardağı ilik su(200 ml)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
- 200 gram kasar rendelenmiş
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üstü İçin
- Kasar peynir dilim (Yoksa rendelenmiş)
- Zeytin
Yapılışı
- Önce suyla mayayı ve şekeri karıştırıp ön onbeş dakika bekletiyoruz unu eleyerek yoğurma kabına alıp tuzu ekliyoruz eğer varsa hazır patates püresini ekliyoruz.
- Mayalanmış suyuda ekleyip iyice yoğuruyoruz onbeş yirmi dakika kadar zeytinyağının yarısını hamura ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
- Hamur normal poğaça hamuru gibi kulak memesi yumuşaklığında olmuyor dahada yumuşak olacak ve mayalanması için bir saat bekletiyoruz.
- Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp tavaya zeytinyağ ekleyip tavaya alıyoruz dört beş dakika pişirip ocaktan alıp soğuması için kenara alalım.
- Kabaran hamura soğanı peyniri ve kestiğimiz zeytinide ekleyip güzelce yoğuruyoruz poğaçayı pişireceğimiz kalıba yağlı kağıt serip hamuru kalıba alalım.
- Üstünü örtüp mayalanması için kenara alıyoruz mayalandıktan sonra üstüne zeytin ve peyniride koyup önceden ısıtılmış yüzseksen dereceli fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder