Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr kuzu ciğeri
- 1 çay bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Kimyon
Servis için:
- Kuru soğan ( halka doğranmış)
- Sumak
- İnce kıyılmış maydanoz
- 4 adet orta boy patates ( küp küp doğranmış )
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Zarı temizlenmiş ciğerleri yıkamadan kanının iyice süzülmesi için bir süzgeçte bekletelim.
- Derin bir çelik tencere de yağımızı kızdıralım.
- Unladığımız ciğeri ununu süzmek için bir süzgeçte sallayarak fazla ununu alalım.
- Ardından kızgın yağda 2, 5 -. 3 dk kadar pişirelim ciğerleri süzdürerek alalım ve kapaklı bir kapta daha iyi yumuşaması için biraz dinlendirelim.
- Üzerine kimyon ve tercihe bağlı baharatlarla tatlandıralım.
- Ciğerlerimizi kızarmış patates veya pilav ile servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder