25 Nisan 2021 Pazar

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr kuzu ciğeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Kimyon

Servis için:

  • Kuru soğan ( halka doğranmış)
  • Sumak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 4 adet orta boy patates ( küp küp doğranmış )

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Zarı temizlenmiş ciğerleri yıkamadan kanının iyice süzülmesi için bir süzgeçte bekletelim.
  • Derin bir çelik tencere de yağımızı kızdıralım.
  • Unladığımız ciğeri ununu süzmek için bir süzgeçte sallayarak fazla ununu alalım.
  • Ardından kızgın yağda 2, 5 -. 3 dk kadar pişirelim ciğerleri süzdürerek alalım ve kapaklı bir kapta daha iyi yumuşaması için biraz dinlendirelim.
  • Üzerine kimyon ve tercihe bağlı baharatlarla tatlandıralım.
  • Ciğerlerimizi kızarmış patates veya pilav ile servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder