25 Nisan 2021 Pazar

Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 bardak + 1 kaşık pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup yoğurun.
  • Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Hamur istenilen yumuşaklığa gelmeden iki eşit parçaya ayırın (ben kakaolu kısmını bir tık fazla yaptım) ve beyaz hamura tekrar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Ayırdığınız diğer hamura kakao ekleyip yoğurun hamur hala çok yumuşak ise un ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  • Her iki hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Çiçek deseni olacak şekilde parçaları birleştirin ve üzerine kürdan ile hafifçe bastırarak iz bırakın.
  • 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder