Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 bardak + 1 kaşık pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup yoğurun.
- Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- Hamur istenilen yumuşaklığa gelmeden iki eşit parçaya ayırın (ben kakaolu kısmını bir tık fazla yaptım) ve beyaz hamura tekrar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- Ayırdığınız diğer hamura kakao ekleyip yoğurun hamur hala çok yumuşak ise un ilave ederek kıvamını ayarlayın.
- Her iki hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
- Çiçek deseni olacak şekilde parçaları birleştirin ve üzerine kürdan ile hafifçe bastırarak iz bırakın.
- 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder