Malzemeler
- 200 gram sana yağ
- 10 yemek kaşığı dolusu un
- 10 yemek kaşığı dolusu şeker
- 2 paket vanilya
- 2 kilo süt
- 40 adet kedi dili bisküvisi
- Yeterince süt kedidilini ıslatmak için
Üzeri için
- 2 paket krem şanti (1 kutu içinden çıkan 2 poşet yani )
- 1.5 su bardağı süt
Yapılışı
- Yağı tavaya alıp eritelim üzerine unu ilave edip pembelesinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra sütünü yavaş yavaş ilave edip bu sırada hızlı hızlı çırpalım ki topaklanma olmasın olsada sorun değil (mikserle karıştırabilirisiniz ).
- Sütü ilave edip güzelce çırptıktan sonra şekerini de ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar kaynatalım.
- Ocaktan alıp vanilyasını ilave edip karıştıralım ben kıvamını beğendiğim için pürüzsüz olduğu için miksere ihtiyaç duymadım siz isterseniz vanilya ekledikten sonra mikserle karıştırabilir siniz.
- Daha sonra borcamınızı sudan geçirip suyunu sızdıktan sonra tatlımızdan 2. 3 kepçe kadar alıp spatula yardımı ile düzeltelim.
- Üzerine hafif ıslattığımız kedi dillerini şekerli kısmı üste gelicek şekilde dizelim( benim bir katı 20 adet aldı borcamım siz kendi borcam yada tepsinize göre hesaplayın ).
- Islatıp koyduğumuz kedi dillerin üzerine tekrar tatlımızdan döküp spatula ile düzeltelim ve tekrar ıslattığımız kedi dili dizip son kata tatlımızdan döküp düzeltelim ve dinlenmeye bırakılır.
- Yani 3 kat muhallebi 2 kat kedi dili olacak şekilde.
- Daha sonra 2 poşet kremşanti 1. 5 su bardağı sütle katılaşana kadar çırpalım ve dinlenen tatlımızın üzerine döküp spatula ile düzeltelim sptulanızı hafif ıslatip düzeltirseniz daha kolay olacaktır.
- Ardından eğer vaktiniz varsa 1gün yoksa 2. 3 saat dolapta dinlendirin.
- Daha sonra dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz 😋😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder