25 Nisan 2021 Pazar

Kedidili Bisküvisi İle Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram sana yağ
  • 10 yemek kaşığı dolusu un
  • 10 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 kilo süt
  • 40 adet kedi dili bisküvisi
  • Yeterince süt kedidilini ıslatmak için

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti (1 kutu içinden çıkan 2 poşet yani )
  • 1.5 su bardağı süt

Yapılışı

  1. Yağı tavaya alıp eritelim üzerine unu ilave edip pembelesinceye kadar kavuralım.
  2. Daha sonra sütünü yavaş yavaş ilave edip bu sırada hızlı hızlı çırpalım ki topaklanma olmasın olsada sorun değil (mikserle karıştırabilirisiniz ).
  3. Sütü ilave edip güzelce çırptıktan sonra şekerini de ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar kaynatalım.
  5. Ocaktan alıp vanilyasını ilave edip karıştıralım ben kıvamını beğendiğim için pürüzsüz olduğu için miksere ihtiyaç duymadım siz isterseniz vanilya ekledikten sonra mikserle karıştırabilir siniz.
  6. Daha sonra borcamınızı sudan geçirip suyunu sızdıktan sonra tatlımızdan 2. 3 kepçe kadar alıp spatula yardımı ile düzeltelim.
  7. Üzerine hafif ıslattığımız kedi dillerini şekerli kısmı üste gelicek şekilde dizelim( benim bir katı 20 adet aldı borcamım siz kendi borcam yada tepsinize göre hesaplayın ).
  8. Islatıp koyduğumuz kedi dillerin üzerine tekrar tatlımızdan döküp spatula ile düzeltelim ve tekrar ıslattığımız kedi dili dizip son kata tatlımızdan döküp düzeltelim ve dinlenmeye bırakılır.
  9. Yani 3 kat muhallebi 2 kat kedi dili olacak şekilde.
  10. Daha sonra 2 poşet kremşanti 1. 5 su bardağı sütle katılaşana kadar çırpalım ve dinlenen tatlımızın üzerine döküp spatula ile düzeltelim sptulanızı hafif ıslatip düzeltirseniz daha kolay olacaktır.
  11. Ardından eğer vaktiniz varsa 1gün yoksa 2. 3 saat dolapta dinlendirin.
  12. Daha sonra dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz 😋😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder