26 Nisan 2021 Pazartesi

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım kilo dana ciğer
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 su bardağı un
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • Kızartma için sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patatesleri küp küp küçük şekilde doğrayıp bol sıvı yağın da kızartıyoruz.
  • Daha sonra dana ciğerlerimizi.
  • Kuşbaşı şeklin de doğradıktan sonra 40 dakika kadar süzgeç içinde bekletelim ki ciğerlerin kani süzülsün.
  • Süzüldükten sonra iki su bardağı unumuza güzelce buluyoruz.
  • Unla bulanmış ciğerlerimizi süzgeçte güzelce ciğerlerin üzerindeki fazla unu silkeleyip patatesleri kızarttığımız sıvı yağda kızartalım.
  • Ciğerlerimizi kızarmış yağın içine atalım ve kaşık ile sürekli ciğerlerimizi yağda çevirelim karıştıralım.
  • Pişen dana ciğerlerin üzerine 2 yemek kaşığı eritilen tereyağını, tuzu, karabiberi, pul biberi koyup servis tabağına alalım.
  • Arnavut ciğerinin yanına soğan salatası yapımı için 1 tane soğanı ince ve uzun şeklinde doğrayıp bir demet maydanozu ve 1 yemek kaşığı sumağı ile karıştırıp arnavut ciğeri ve patates kızartmasının yanına servis edilir. İsteğe göre 2 adet domatesi doğrayıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder