Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- Yarım kilo dana ciğer
- 2 yemek kaşığı eritilmiş yağ
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 su bardağı un
- Karabiber
- Pul biber
- 1 demet maydanoz
- 2 adet domates
- Kızartma için sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- İlk önce patatesleri küp küp küçük şekilde doğrayıp bol sıvı yağın da kızartıyoruz.
- Daha sonra dana ciğerlerimizi.
- Kuşbaşı şeklin de doğradıktan sonra 40 dakika kadar süzgeç içinde bekletelim ki ciğerlerin kani süzülsün.
- Süzüldükten sonra iki su bardağı unumuza güzelce buluyoruz.
- Unla bulanmış ciğerlerimizi süzgeçte güzelce ciğerlerin üzerindeki fazla unu silkeleyip patatesleri kızarttığımız sıvı yağda kızartalım.
- Ciğerlerimizi kızarmış yağın içine atalım ve kaşık ile sürekli ciğerlerimizi yağda çevirelim karıştıralım.
- Pişen dana ciğerlerin üzerine 2 yemek kaşığı eritilen tereyağını, tuzu, karabiberi, pul biberi koyup servis tabağına alalım.
- Arnavut ciğerinin yanına soğan salatası yapımı için 1 tane soğanı ince ve uzun şeklinde doğrayıp bir demet maydanozu ve 1 yemek kaşığı sumağı ile karıştırıp arnavut ciğeri ve patates kızartmasının yanına servis edilir. İsteğe göre 2 adet domatesi doğrayıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder