26 Nisan 2021 Pazartesi

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar (Ayıklanmış )
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Garnitür İçin

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 
1 kuru soğan
  • 1 küçük patates
  • 
1 küçük havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (Ben taze kullandım isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı su
  • Sosu İçin
  • Yarım limonun suyu
  • 
1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 4-5 dal dereotu

    Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dakika suda haşlanır. Biraz yumuşaması yeterli olacaktır.
  • Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
  • Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir iç harç hazır.
  • Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
  • Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır.
  • Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Dinledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Enginarın sertliğine göre pişme seviyesi değişebilir. 📌 servisten önce zeytinyağ gezdirebilirsiniz

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder