Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet enginar (Ayıklanmış )
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Garnitür İçin
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 küçük patates
- 1 küçük havuç
- 1 çay bardağı bezelye (Ben taze kullandım isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz )
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
- Sosu İçin
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 4-5 dal dereotu
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı
- Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dakika suda haşlanır. Biraz yumuşaması yeterli olacaktır.
- Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
- Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir iç harç hazır.
- Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
- Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır.
- Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Dinledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
- Not: Enginarın sertliğine göre pişme seviyesi değişebilir. 📌 servisten önce zeytinyağ gezdirebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder