Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet çinekop
- 10 adet hurma
- 2 adet limon
- 2 adet portakalın suyu
- 200 gr. asma yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Nasıl Yapılır?
- Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
- Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
- Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
- Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
- İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder