Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Bazlama hamuru için
- 4 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı su
Harcı için
- Yarım çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
- 30g BizimYağ Margarin
- 300 g kıyma
- 2 soğan
- 3 domates
- Tuz
- Karabiber
- Bir yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
- Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
- İç harcı için; Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
- Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
- Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Pide türlerine göre yufka hamurunun daha ince bir şekilde açılması gerekir.
- İsteğe göre üst üste koymak yerine, dürüm halinde de servis edebilirsiniz.
- İç harcında kullanacağınız malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun.
- Genellikle kıyma ile hazırlanan yağlamayı, kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Yağlama Kaç Kaloridir?
- Bir porsiyon yağlama 550, bir dilim yağlama ise yaklaşık 70 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder