4 Nisan 2021 Pazar

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Bazlama hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • Yarım paket yaş maya 
  • 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarım çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
  • 30g BizimYağ Margarin
  • 300 g kıyma 
  • 2 soğan
  • 3 domates 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
  • İç harcı için; Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
  • Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pide türlerine göre yufka hamurunun daha ince bir şekilde açılması gerekir.
  • İsteğe göre üst üste koymak yerine, dürüm halinde de servis edebilirsiniz.
  • İç harcında kullanacağınız malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun.
  • Genellikle kıyma ile hazırlanan yağlamayı, kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Yağlama Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon yağlama 550, bir dilim yağlama ise yaklaşık 70 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder