27 Nisan 2021 Salı

Aypare Tatlısı Tarifi

 

Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Aypare Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Ilık olması gerekiyor. Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakın 10 dakika kaynattıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına yumurta birinin sarısını üzerine ayırıp bi yumurta ve beyazını kabımıza koyuyoruz. Pudra şekeri ve margarini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Sonra irmik fındık vanilya ve bir kaşık kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra ununu azar azar ekliyoruz ben 2 su bardağı un kullandım siz hamurunuzun yumuşaklığına göre biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Güzelce hamurumuzu yoğurup üç bezeye bölüyoruz her bezeyi uzunca rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Elimizle üzerine bastırıp (Fazla bastırmadan) yassılaştırıyoruz.
  • Daha sonra su bardağı ile yarım ay şekli veriyoruz. Hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını  üzerlerine sürüp çatalla çiziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Üzerine ılık olan şerbeti döküyoruz her yerine gelecek şekilde. Şerbetin soğuk yada sıcak olmamasına dikkat edelim aksi halde güzel çekmez. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder